Notice: Constant YUILOADER already defined in /home/borsch/public_html/set-doc-root.php on line 531
Фестиваль борщу - Фестиваль борщу - Новини

Фестиваль борщу

Запросити нас в гості

Останні рецепти

Борщ по-луганськи (без буряків)

У велику каструлю закладається м'ясо, як закипить знімається піна, присолюється, дається з 

Зелений борщ з черемшею

Сьогодні відкриваємо сезон весняно-літніх борщів і приготуємо один з найулюбленіших в українських 

ArticleIcon_549.jpg

У неділю 5 вересня 2010 року Фестиваль борщу пройшов у рамках святкування Дня Міста Слов’янськ

365-років місту це чудова дата, до якої готувався Слов'янськ - здавна  місто кераміки. Якраз недавно до цієї дати було виготовлено найбільшу в Україні макітру, що зафіксовано в Книзі Рекордів.

Наш дев’ятнадцятий Всеукраїнський «Фестиваль борщу» відбувся вперше на Сході України, вперше на Донеччині, вперше у Слов'янську!

Таких «вперше» можна додати багато, тому що до організації підійшли дуже альтернативно  ;) - і це дало багато нових цікавих результатів…

Цього разу ТМ Фестиваль борщу досліджувала східноукраїнські традиції приготування української національної страви №1. Цікаво, що у змаганні на найсмачніший борщ взяли участь дві міськради Донецької області - команда Артемівська і команда Слов'янська.

Вперше у змаганні команд опинилось керівництво двох сусідніх міст - команду Слов'янська особисто очолив міський Голова Валентин Рибачук і почесний гість Народний артист України – Олександр Пономарьов, а команду Артемівська – Секретар  міськради Олена Кобізева, начальники провідних управлінь та заступники Голови.

Єдиний мінус: до останнього моменту обіцяв, але підвів свою команду, і не приїхав міський голова Артемівська Олексій Рева, вибравши замість фестивалю приватне свято.

Проте, окрім як на затримку початку фестивалю, це не вплинуло на бойовий дух Артемівської команди, адже за технологію приготування відповідали професіонали: шеф-кухар закусочної «Піцанія» (КРЦ «Перемога»)  Олена Зайченко і кухар кафетерію «Лакомка» Людмила Соколенко.  

Рецепт борщу для команди Слов’янська підготував наш партнер – кафе-бар «Талер» , отже скоро їх можна буде дізнатися на нашому сайті та приготувати у себе вдома!

Раді повідомити, що у змаганні переможцем вийшов…український борщ, який у кожної команди вийшов різним і надзвичайно смачним. Це підтвердило і професійне журі, і радісні схвальні посмішки всіх тих, хто встиг продегустувати гаряченького борщику прямо на центральній площі міста.

Обидві команди шалено підтримували молодіжні фан-групи, які створювали додаткове шоу галасливого протистояння, як на кращих футбольних матчах!

Усі ті, хто уважно слухав анонс конкурсу до Фестивалю Борщу і проявив неабиякий творчий талант – отримали  подарунки! Шедеври талановитих щасливчиків Ви можете прочитати тут.

МС Юрась, за традицією, провів незабутнє шоу: вже багатьма улюблений Фестиваль борщу, конкурс краси "Торська красуня", і, на сам кінець вечора, трохи етно-дискотеки.

У день свята він дав інтерв'ю місцевим телеканалам та місцевій FM-станції "Класне радіо",  яке стало інформаційним партнером ТМ «Фестиваль Борщу».

Також варто додати, що в тон Фестивалю борщу в програмі етно-дискотеки МС Юрась представив кращі українські та світові музичні хіти, що мають елементи ЕТНІКИ і для цього було залучено несамовитого клавішника Романа Мельника та діджея Спайка (DJ Spicke ) зі Львова.

Щиро дякуємо за підтримку свята: мережі супермаркетів «Браво», кафе «Шинок», кафе «Елки-палки», ТМ Царь, кафе «Палермо», кафе «Іллюзія» та «Кулінарії», а також приватним підприємцям Олександру та Миколаю Шуткевичам та Павлу Григоровичу Зубашеву, а особливо - Слов’янській міській раді - за плідну та чудову співпрацю!

Словом, там варто було бути, бо було дуже цікаво і різноманітно.

 Дякуємо кожному, хто був з нами у Слов'янську!